SeniorenTAB, het bekende merk voor senioren tablets en senioren smartphones uit Den Haag, introduceert haar eerste XL tablet voor ouderen. Waar de trend is dat moderne toestellen door innovaties elk jaar kleiner worden, gaat SeniorenTAB tegen de stroom in. Dit tot blijdschap van heel veel ouderen. De SeniorenTAB S7XL is de grootste in serie geproduceerde seniorentablet in de Benelux.

De huidige generatie 60-plussers heeft andere behoeften dan de gemiddelde jongere als het gaat om beeldschermen. Naarmate de leeftijd hoger wordt, moet er steeds meer beroep gedaan worden op specialistische aanpassingen op tablets en telefoons. Zo is op moderne toestellen kleine tekst minder prettig leesbaar en zijn de iconen te klein. Een andere veelgehoorde klacht is dat navigeren te ingewikkeld is. SeniorenTAB maakt daarom al meer dan 5 jaar tablets en smartphones met extra grote letters, grotere iconen en een eigen navigatie. Toch kregen we bij de helpdesk zo vaak de vraag “of het niet nog groter kon” dat we een XL formaat introduceren, de SeniorenTAB S7XL.

12 inch tablets zijn schaars

Het vinden van tablets groter dan 10 inch is zoeken naar een speld in een hooiberg. Ouderen zijn veeleisend, zeker als het gaat om stabiliteit en betrouwbaarheid. Na een intensief selectieproces kwamen we daarom uit op een tablet van Samsung uit de S serie als basis. Deze tablet viel bij de tests op door de betrouwbaarheid, batterijduur en door de vele mogelijkheden om de tablet helemaal op maat te kunnen maken voor beginnende tabletgebruikers. Door de unieke SeniorenTAB aanpassingen, zoals onder andere sterk vereenvoudigde navigatie en grotere iconen, is de bediening van dit hoogwaardige en trendy toestel geschikt gemaakt voor een nieuwe doelgroep: De zestigplusser die het neusje van de zalm wil zonder al teveel poespas.

Geweldige tablet, simpele bediening

Met de S7XL maken we de grote stap naar XL formaat: Het is de eerste SeniorenTAB tablet met 12,4 inch diameter schermdiagonaal. Door de hoge resolutie en de krachtige processor is dat ruim 31 centimeter puur kijkplezier. De bediening kan met of zonder de meegeleverde S pen. De S7XL is de grootste tablet van de Benelux voor iedereen die grote iconen en een versimpeld menu als pluspunt ziet.

 

Contrastrijk in alle eenvoud

Het grote scherm is ideaal voor ouderen met lichte leesproblemen of lichte motorische problemen die digitaal bij willen blijven. Het contrastrijke scherm met grote knoppen is overzichtelijk ingedeeld. Navigeren is eenvoudiger gemaakt met de grote pijlen op het scherm. In dit scherm kan de gebruiker niets fout doen want alles staat ingesteld op vaste volgorde. Bovendien is het lettertype ook op XL formaat, waardoor het toetsenbord nog beter te bedienen is en vooral beter zichtbaar wordt voor iedereen die vroeger betere ogen had. De krachtige processor, goede contrastinstellingen, unieke menu en het XL scherm zijn voor sommige ouderen al een reden tot koop, maar de echte toegevoegde waarde ligt in de persoonlijke aandacht van de telefonische helpdesk (het eerste jaar inbegrepen) en de uitgebreide handleiding op A4 formaat met afbeeldingen en uitleg over alle belangrijke functies. Senioren voor wie normale tablets te klein zijn kunnen vanaf nu kiezen voor XL.

De SeniorenTAB S7XL

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *