Een goede tablet voor Senioren is een op maat gemaakte, veilige tablet waar veel functies sterk vereenvoudigd zijn. Bij SeniorenTAB is de navigatie simpeler gemaakt, want senioren willen geen ingewikkelde handgebaren onthouden. Swipen is uitgeschakeld en vervangen door een nieuw startscherm met eigen indeling en navigatie. SeniorenTAB levert hoogwaardige tablets en smartphones voor senioren van merken zoals Samsung met normale fabrieksgarantie en ons eigen serviceabonnement. Met dit abonnement heeft je vader of moeder een helpdesk voor alle vragen ter beschikking, ook bijvoorbeeld hoe Whatsapp werkt of hoe je kunt beeldbellen. Een seniorentablet van SeniorenTAB bevat alleen apps die relevant zijn voor ouderen. Dus wel nieuws, het weer en een app voor medicijnen, maar geen facebook of tiktok.

Hoe begin je met een seniorentablet?

Om een senior te laten wennen aan een tablet is wat voorbereiding erg praktisch, jouw hulp in dat onderdeel is essentieel. Laat het toestel bij jou thuis bezorgen, leg het apparaat alvast aan de lading. Voordat je het toestel laat zien aan je vader, moeder of tante stel je een google account in, maak je een Whatsapp account voor ze aan en stel je daar de favoriete contactpersonen al in. Dit kan niet door ons gedaan worden vanwege de privacywetgeving, maar onze helpdesk is wel beschikbaar voor assistentie en eventueel hulp op afstand. Werkt alles? Dan is het tijd voor de eerste digitale stap.

Zet het toestel aan waar de oudere bij is en laat zien dat dit in de handleiding staat. Iedere senior leert zijn eigen tempo, leg daarom de uitgeprinte handleiding met extra grote letters klaar naast het toestel. Dat naslagwerk zorgt voor nog meer rust en zekerheid, het is geschreven voor beginnende gebruikers. Leg gerust uit dat in het startscherm wijzigen niet mogelijk is, dat dit alleen kan in de bewerkstand. Laat ze op het gemak het toestel ontdekken en gebruiken. Het is erg leuk om de eerste keer te oefenen met u als familielid of vertrouweling. Die eerste keer bellen met beeld, dat vergeten ze nooit meer. Verwacht niet te veel ineens, Whatsapp berichten sturen is de eerste keer vaak ee brug te ver. Lukt het beeldbellen, dan komt de rest vanzelf als het vertrouwen gegroeid is.

Hoe kies je een tablet voor senioren?

Er zijn verschillende soorten tablets voor senioren met eigen voordelen en vereist niveau van de seniore. De toestellen van Samsung zijn ook geschikt om mee te internetten, mailen, whatsapp berichten te versturen en om goede foto’s mee te maken. Voor de verstokte digibeet is er de SeniorenTAB Combi, die laat herinneren aan de vertrouwde vaste telefoon maar dan met beeldbe l functie. De smartphones van SeniorenTAB zijn handig voor de mobiele senior die graag op pad gaat. In de omschrijving van elke telefoon vertellen we bij welke soort senior een toestel het beste past. We maken senioren-smartphone, seniorentablets en seniorentelefoons. Voor de smartphones is een eigen senioren-smartphone website beschikbaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *