De toestroom van senioren op het internet is alweer een tijdje opgang. Met de digitalisering lijkt deze groep niet te ontkomen aan het meedoen met de gang van zaken. Volgens het CBS is 70% dagelijks te vinden op het wereld wijde web. Maar wat doen de senioren van tegenwoordig zoal op het internet.

Wat doen senioren op het internet:

  1. Uitstapjes plannen (5% Frankwatching.com)

Op de diverse sites op het internet zijn agenda’s te vinden van leuke uitstapjes in de buurt. Senioren vinden het leuk om via deze sites hun dagjes weg te plannen.

  1. Artikelen / diensten vergelijken (10 % VVV.nl)

Even een nieuw artikel kopen. We hoeven de deur niet meer uit. 10% van de senioren gebruikt het internet om voor de aanschaf van een artikel de informatie te vergelijken.

 

  1. Skype (bellen) (15% CBS.nl)

Contact houden met familie en vrienden is in opkomst. De afgelopen jaren is hierin een flinke stijging ontstaan. 15% zegt het internet te gebruiken om mee te bellen.

 

  1. Social media (30% CBS.nl)

Sociaal media is ook bij de senioren in trek. Maarliefst 30% geeft aan wel eens op Facebook en Twitter een berichtje te plaatsen.

 

  1. Winkelen (32% metronieuws.nl)

Hoe gemakkelijk is het dat de boodschappen aan de deur worden afgeleverd. Alhoewel veel senioren toch twijfelen met het uitgeven van geld via het internet is 32% van hen te vinden in de online winkels.

 

  1. Weg vinden / navigeren (41% Seniorenweb.nl)

Google maps is toch wel gemakkelijk. De weg vinden is populair onder de senioren. 41% doet het wel eens.

 

  1. Internetbankieren (57% CBS.nl)

Nu er bijna geen banken meer zijn, is het haast een verplichting om de bankzaken via internet te regelen. 57% doet dat.

 

  1. Nieuws lezen (61% Seniorenweb.nl

Op 3 staat nieuws lezen. De digitale versie van de krant doet het goed. Ook onder de senioren. Maarliefst 61% zegt de krant te lezen op internet.

 

  1. Iets opzoeken (70% metronieuws.nl)

Iets opzoeken staat op nummer 2. Altijd leuk om meer te weten te komen over die ene vraag waar je mee zit. 70% van de senioren doet dit ook.

 

  1. E-mailen (75% volgens Metronieuws)

En op nummer 1 in de top 10 wat doen senioren op het internet staat e-mailen. Nog net geen 100% maar met de 75% toch het meest vertegenwoordigt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *